Nieuws - detail
7 november 2012  In Memoriam Joop Wolff
Beste NEHOSOCers,

vandaag bereikte mij het nieuws dat dhr. Joop Wolff op 5 november jongstleden gestorven is. Velen van ons kenden Joop als een hartelijke, fanatieke houtvriend , iemand met veel kennis en kunde en vooral een enthousiaste man met een groot hart. Een hart dat niet alleen uitging naar hout maar ook naar mensen. De afgelopen vijf jaar vulde Joop ook het voorzitterschap van de Open Dag Hout op de hem eigen, enthousiaste wijze in. Maar ook daarvoor al was hij gedurende zeer lange tijd al een drijvende kracht achter de ODH. Ook al zat het economisch getij niet mee, de afghelopen ODH in Eindhoven was zeer geslaagd en hij wist duidelijk gang in de zaak te houden.
Joop was ook een overtuigend spreker en cursusleider en kon met zijn adviezen ook twijfelende adviesbureaus (weer) op het juiste spoor krijgen.
Joop heeft zowel aan het HVI (sinds 1978), daarna aan Centrum Hout en vervolgens voor zijn eigen adviesbureau (dat hij als vutter op poten zette) gewerkt.
In Joop verliest de Nederlandse houtwereld een van haar meest geliefde en markante figuren.

Graag wil ik hieraan als beheerder van de Referentiecollectie toevoegen, dat ik trots ben, enkele door Joop geschonken houtmonsters in de collectie te mogen beheren. Ook daarin was Joop genereus.

7 november 2012
Willem Hurkmans

terug naar nieuws overzicht