Nieuws - detail
10 oktober 2016  overlijden Jan Velthorst
Beste Nehosoc leden,
Helaas bereikte ons het droevige bericht dat onze gewaardeerde lid Jan Velthorst is overleden op 20 September 2016. Het afscheid heeft plaatsgevonden op 25 September te Zelhem.
Jan is 11-11-1943 geboren te Zelhem, hij is 72 jaar geworden.
Samen met zijn vrouw Henny had hij 2 zonen, 1 dochter en 4 kleinkinderen.
Jan had voor zijn pensionering een administratiebedrijf, welke door zijn zoon is overgenomen.
Medio 2000 is Jan lid geworden van de Nehosoc. In de loop van het eerste jaar heeft Jan zich opgegeven voor de vacature houtcommissaris die hij overnam van Nelis Mourik.
Jan heeft een flink aantal nieuwe soorten voor de Nehosoc binnengehaald, al naar behoefte zorgde hij ook voor de monsteraanmaak van nieuwe soorten en aanvullingen. Jan bezocht met plezier de Houtstudiedagen en diverse excursies. In 2004 is Jan bestuurslid geworden.
Jan had een eigen werkplaats bij zijn huis waar hij met passie diverse meubelen maakte. Om zijn technieken te verbeteren deed hij ook een cursus houtbewerken, waar hij ook veel plezier aan beleefde. Tijdens een Open Dag Hout heeft hij eens een kast tentoongesteld die was gemaakt van de harde houtsoort Aniba Preciosa Nehosoc nr 1000. De meubelen die hij onder meer voor zijn kinderen maakte waren vakwerk van soms lastig te bewerken houtsoorten als Rhodesian teak (Baikiaea plurijuga) want dat was voor hem juist een uitdaging.
Tijdens de ALV van maart 2015 heeft Jan om gezondheidsredenen zijn functie neergelegd. Jan werd opgevolgd door Ron Metz en Luc van Aken.
Namens NEHOSOC wensen we de nabestaanden van Jan veel sterkte toe. Met het overlijden van Jan verliest de vereniging een gewaardeerd lid die veel aan NEHOSOC heeft bijgedragen.


terug naar nieuws overzicht