Nieuws - detail
1 maart 2015  1boom project in Trompenburg
Volgende maand is de expositie 1boom te zien in Trompenburg Tuinen en Arboretum te Rotterdam. Elk NEHOSOC-lid wordt van harte uitgenodigd deze expositie te bezoeken, temeer omdat hij ook nog eens in een schitterende omgeving is opgesteld waar bovendien al menig houtmonster voor de vereniging vandaan is gekomen. U ziet niet alleen de expositie, u wordt meteen door de gehele tuin geleid.

Het is een unieke expositie van houtkunst-objecten, houten gebruiksvoorwerpen, prachtige unieke houten meubels, muziekinstrumenten, en allerlei andere objecten, allemaal gemaakt van het hout van één reusachtige Nederlandse eik.

Het 1boom-project wil laten zien wat er allemaal mogelijk is met hout uit de regio, hoe belangrijk de natuurlijke grondstof hout is voor een duurzame economie en hoe hout vormgevers en kunstenaars inspireert tot producten en objecten die over de gehele wereld hun weg vinden.

Vlak bij kasteel Middachten in Gelderland stond deze reusachtige eik. Toen deze boom kaprijp was, is hij geveld, verzaagd en verdeeld onder ruim zeventig houtbewerkers. Meubelmakers, beeldhouwers, beeldend kunstenaars, muziekinstrumentenmakers, houtdraaiers en andere vormgevers in hout uit heel Nederland en zelfs van daarbuiten, hebben de eik verwerkt tot objecten en producten.

De expositie van al deze producten is te bezoeken in Trompenburg Tuinen & Arboretum te Rotterdam van 3 t/m 28 april 2015 binnen de openingstijden van de tuin.
Neemt u zich nu alvast voor dat u een dag in april naar deze tuin komt voor een onvergetelijke indruk tussen hout en groen!
Toegang € 6,25, wandelkaart Trompenburg, Rotterdampas en Museumkaart gratis.

Klik hier voor meer informatie!

   

terug naar nieuws overzicht